Sekretem przygotowania galetu jest długie i powolne gotowanie mięsa oraz podrobów wieprzowych. Do wywaru dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, pieprz ziarnisty oraz czosnek. Tak przyprawiony rosół to gwarancja doskonałego smaku galaretki.Delikatna konsystencja i świetny smak potrawy, sprawia że rozpływa się w ustach. Dla zaostrzenia smaku można skropić octem. Możemy zajadać się nią w ciągu dnia albo postawić na stole, gdy urządzamy przyjęcie. Na pewno skusi nie tylko fanów klasycznych zimnych nóżek.Galaretę serwujemy na zimno.
waga : (+/- 0,30 kg)
Warunki przechowywania: Produkty sprzedajemy w opakowaniu próżniowym. Wędliny domowe należy przechowywać w warunkach chłodniczych, temperaturze: 2 – 7 st. C.
Po otwarciu spożyć w ciągu 48godzin.
Proces produkcji odbywa się z wykorzystaniem rzemieślniczych metod. Ze względu na to, że każdy kawałek mięsa jest inny, każda naturalna osłonka ma różną grubość,
nie ma możliwości wytworzenia dwóch identycznych produktów.
Właśnie dlatego nasze wędliny domowe mogą być w rzeczywistości lżejsze lub cięższe (+/- 10%).
Wygląd produktów: Przedstawione na zdjęciach produkty mają charakter poglądowy. Ze względu na to, że nasze wyroby produkujemy jak domowe wędliny, produkty nigdy nie wyglądają tak samo.
Producent: Zakład Przetwórstwa Mięsnego Tomaszny s.c. 44-300 Wodzisław Śl. ul.Ks. Konstancji 16
SKŁAD : woda, mięso wieprzowe, warzywa(w tym seler) sól, żelatyna, czosnek niedźwiedzi, wzmacniacz smaku E-150c,regulator kwasowości, E-330, aromat, przeciwutleniacz E-301, substancja konserwująca E-250, ekstrakty przypraw i drożdży,
Wartość odżywcza w przeliczeniu na 100 g produktu
Wartość energetyczna 690 kJ/165 kcal
tłuszcz 2,6g
w tym
kwasy tłuszczowe nasycone 0,9g
węglowodany < 0,5g
w tym
cukry <0,5g
białko 9,0g
sól 0,47g
Alergeny: Ze względu na to, że w naszej masarni używane są produkty takie jak: GLUTEN, SOJA, SELER, MLEKO (Z LAKTOZĄ), JAJKA produkt ten może zawierać ich śladowe ilości.