Tradycyjny boczek wędzony wytworzony z najwyższej jakości surowca peklowany w solance, wędzony dymem z drzewa olchowego, przyprawiany specjalną mieszanką przypraw naturalnych, specjalnie na Państwa zamówienie.
(opak. +/- 300g)
Warunki przechowywania: Produkty sprzedajemy w opakowaniu próżniowym. Wędliny domowe należy przechowywać w warunkach chłodniczych, temperaturze: 2 – 7 st. C.
Po otwarciu spożyć w ciągu 48godzin.
Proces produkcji odbywa się z wykorzystaniem rzemieślniczych metod. Ze względu na to, że każdy kawałek mięsa jest inny, każda naturalna osłonka ma różną grubość,
nie ma możliwości wytworzenia dwóch identycznych produktów. Właśnie dlatego nasze wędliny domowe mogą być w rzeczywistości lżejsze lub cięższe (+/- 10%).
Wygląd produktów: Przedstawione na zdjęciach produkty mają charakter poglądowy. Ze względu na to, że nasze wyroby produkujemy jak domowe wędliny, produkty nigdy nie wyglądają tak samo.
Producent: Zakład Przetwórstwa Mięsnego Tomaszny s.c. 44-300 Wodzisław Śl. ul.Ks. Konstancji 16
Skład: 100% boczek bez kości , przyprawy: sól, pieprz, czosnek, cukier, naturalne przyprawy, czosnek liść laurowy, ziele angielskie.
BOCZEK MA NA PRZEKROJU SZARY KOLOR , CO
SPOWODOWANE JEST BRAKIEM PEKLOSOLI W SKŁADZIE !
Wartość odżywcza w przeliczeniu na 100 g produktu
Wartość energetyczna 1316 kJ/318 kcal
tłuszcz 28,0g
w tym
kwasy tłuszczowe nasycone 13,0g
węglowodany 0,5g
w tym
cukry <0,5g
białko 17,0g
sól 1,7g
Alergeny: Ze względu na to, że w naszej masarni używane są produkty takie jak: GLUTEN, SOJA, SELER, produkt ten może zawierać ich śladowe ilości.