Winerki Naturalne są wytwarzane z mięsa wieprzowego. Bardzo chude i delikatne w smaku 100 % naturalne, bez dodatku peklosoli, które swój smak i aromat zawdzięczają specjalnie skomponowanemu bukietowi ziół i przypraw naturalnych.Dzięki wędzeniu w wędzarniach opalanych drewnem, mają niepowtarzalny smak i zapach. W przekroju mają szary kolor, co spowodowane jest brakiem peklosoli w składzie.Nie zawierają glutaminianu sodu, nie zawierają "E" ORAZ GLUTENU . Ich receptura rzeczywiście nawiązuje do tradycji polskiego rzeźnictwa. To po prostu dobra, naturalna parówka. Polecamy!
pakowane vac (+/- 0,200g)
Warunki przechowywania: Produkty sprzedajemy w opakowaniu próżniowym. Wędliny domowe należy przechowywać w warunkach chłodniczych, temperaturze: 2 – 7 st. C.
Po otwarciu spożyć w ciągu 48godzin.
Proces produkcji odbywa się z wykorzystaniem rzemieślniczych metod. Ze względu na to, że każdy kawałek mięsa jest inny, każda naturalna osłonka ma różną grubość,
nie ma możliwości wytworzenia dwóch identycznych produktów.
Właśnie dlatego nasze wędliny domowe mogą być w rzeczywistości lżejsze lub cięższe (+/- 10%).
Wygląd produktów: Przedstawione na zdjęciach produkty mają charakter poglądowy. Ze względu na to, że nasze wyroby produkujemy jak domowe wędliny, produkty nigdy nie wyglądają tak samo.
Producent: Zakład Przetwórstwa Mięsnego Tomaszny s.c. 44-300 Wodzisław Śl. ul.Ks. Konstancji 16
Skład: mięso wieprzowe 90%, woda, przyprawy naturalne, ekstrakty przypraw, aromaty, sól
WINERKA MA NA PRZEKROJU SZARY KOLOR , CO
SPOWODOWANE JEST BRAKIEM PEKLOSOLI W SKŁADZIE !
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna 1203 kJ/291 kcal
tłuszcz 26,0 g
w tym
kwasy tłuszczowe nasycone 11,0 g
węglowodany <0,5 g
w tym
cukry <0,5 g
białko 14,0 g
sól 2,0 g
Alergeny: Ze względu na to, że w naszej masarni używane są produkty takie jak: GLUTEN, SOJA, SELER, produkt ten może zawierać ich śladowe ilości.
Klient: Ra...ki, data zakupu 08-05-2024 09:48
Klient: Ar...el, data zakupu 26-04-2024 13:53
Klient: Wo...ba, data zakupu 24-04-2024 11:58