Kabanos dojrzewający Dziadka Antoniego
Odpowiednio doprawione kabanosy wieprzowe o wyrazistym smaku, który zawdzięczają recepturze i tradycyjnemu procesowi dojrzewania . Ich podstawę stanowi wysokiej klasy mięso z szynki. Nasze kabanosy wyprodukowaliśmy ze 121 g mięsa wieprzowego na 100 g gotowego produktu. Wyróżnia je wyjątkowy smak i aromat.
waga : (+/- 0,20 kg )
Warunki przechowywania: Produkty sprzedajemy w opakowaniu próżniowym. Wędliny domowe należy przechowywać w warunkach chłodniczych, temperaturze: 2 – 7 st. C.
Po otwarciu spożyć w ciągu 48godzin.
Proces produkcji odbywa się z wykorzystaniem rzemieślniczych metod. Ze względu na to, że każdy kawałek mięsa jest inny, każda naturalna osłonka ma różną grubość,
nie ma możliwości wytworzenia dwóch identycznych produktów.
Właśnie dlatego nasze wędliny domowe mogą być w rzeczywistości lżejsze lub cięższe (+/- 10%).
Wygląd produktów: Przedstawione na zdjęciach produkty mają charakter poglądowy. Ze względu na to, że nasze wyroby produkujemy jak domowe wędliny, produkty nigdy nie wyglądają tak samo.
Producent: Zakład Przetwórstwa Mięsnego Tomaszny s.c. 44-300 Wodzisław Śl. ul.Ks. Konstancji 16
SKŁAD : mięso wieprzowe, sól spożywcza, przyprawy, naturalny aromat , (SELER) , LAKTOZA, dekstroza, ekstrakt drożdży, regulator kwasowości E 575, syrop glukozowy sacharoza, wzmacniacz smaku E 621,E 627, przeciwutleniacz E 300, E 301, substancja konserwująca E250.
ALERGENY : SELER, LAKTOZA
100g produktu otrzymano ze 121g mięsa wieprzowego.
Wartość odżywcza w przeliczeniu na 100 g produktu
Wartość energetyczna 1142 kJ/276 kcal
tłuszcz 23,0g
w tym
kwasy tłuszczowe nasycone 9,6g
węglowodany 1,1g
w tym
cukry 1,2g
białko 14,0g
sól 2,1g