Polędwiczka dojrzewająca dziadka Antoniego to najwyższej jakości, szlachetna wędlina wieprzowa. Swój wyjątkowy smak zawdzięcza marynowaniu 7 dni w odpowiednio dobranych przyprawach.Polędwiczkę, będącą najlepszym i najbardziej cenionym kawałkiem mięsa wieprzowego wytwarzamy wyłącznie z mięsa pochodzącego od sprawdzonych, hodowców.
100g produktu otrzymano ze 109g polędwiczki wieprzowej.
waga : (+/- 0,50 kg)
Warunki przechowywania: Produkty sprzedajemy w opakowaniu próżniowym. Wędliny domowe należy przechowywać w warunkach chłodniczych, temperaturze: 2 – 7 st. C.
Po otwarciu spożyć w ciągu 48godzin.
Proces produkcji odbywa się z wykorzystaniem rzemieślniczych metod. Ze względu na to, że każdy kawałek mięsa jest inny, każda naturalna osłonka ma różną grubość,
nie ma możliwości wytworzenia dwóch identycznych produktów.
Właśnie dlatego nasze wędliny domowe mogą być w rzeczywistości lżejsze lub cięższe (+/- 10%).
Wygląd produktów: Przedstawione na zdjęciach produkty mają charakter poglądowy. Ze względu na to, że nasze wyroby produkujemy jak domowe wędliny, produkty nigdy nie wyglądają tak samo.
Producent: Zakład Przetwórstwa Mięsnego Tomaszny s.c. 44-300 Wodzisław Śl. ul.Ks. Konstancji 16
SKŁAD : polędwiczka wieprzowa, przyprawy, maltodekstryna, dekstroza, wzmacniacz smaku: glutaminian sodu, aromat, przeciwutleniacz: askrobinian sodu, kultury bakterii, zioła, substancja konserwująca: azotyn sodu.
Wartość odżywcza w przeliczeniu na 100 g produktu
Wartość energetyczna 677 kJ/161 kcal
tłuszcz 7,0g
w tym
kwasy tłuszczowe nasycone 3,0g
węglowodany 0,6g
w tym
cukry <0,5g
białko 24,0g
sól 1,4g
Alergeny: Ze względu na to, że w naszej masarni używane są produkty takie jak: GLUTEN, SOJA, SELER, produkt ten może zawierać ich śladowe ilości.
Klient: My...yn, data zakupu 27-04-2024 21:34
Klient: My...yn, data zakupu 27-04-2024 21:29
Klient: Ma...ki, data zakupu 26-04-2024 00:07
Klient: Ad...ki, data zakupu 25-04-2024 15:43