Polędwica spod lady to wędlina tradycyjnia ,jej nazwa spod lady nawiązuje do ciekawej historii rzemieślniczej rodziny. Jej podróż na Wasz stół zaczyna się od starannego peklowania, w naszej autorskiej solance. Mieszanka naturalnych przypraw pozwala jej przesiąknąć niepowtarzalnym aromatem podczas kilku dni leżakowania w chłodni. Wyróżnia ją delikatny smak i jest bardziej soczysta .
waga : ( +/-1 kg)
Warunki przechowywania: Produkty sprzedajemy w opakowaniu próżniowym. Wędliny domowe należy przechowywać w warunkach chłodniczych, temperaturze: 2 – 7 st. C.
Po otwarciu spożyć w ciągu 48godzin.
Proces produkcji odbywa się z wykorzystaniem rzemieślniczych metod. Ze względu na to, że każdy kawałek mięsa jest inny, każda naturalna osłonka ma różną grubość,
nie ma możliwości wytworzenia dwóch identycznych produktów.
Właśnie dlatego nasze wędliny domowe mogą być w rzeczywistości lżejsze lub cięższe (+/- 10%).
Wygląd produktów: Przedstawione na zdjęciach produkty mają charakter poglądowy. Ze względu na to, że nasze wyroby produkujemy jak domowe wędliny, produkty nigdy nie wyglądają tak samo.
Producent: Zakład Przetwórstwa Mięsnego Tomaszny s.c. 44-300 Wodzisław Śl. ul.Ks. Konstancji 16
SKŁAD : schab wieprzowy , sól, przyprawy, ekstrakty przypraw, aromaty , białko SOJOWE, regulator kwasowości E 331, stabilizator E 407a, wzmacniacz smaku E 621, białko zwierzęce wieprzowe, hydrolizat białka SOJOWEGO, przeciwutleniacz E 300, aromat dymu wędzarniczego, substancja konserwująca E 250
100g produktu otrzymano z 100g schabu wieprzowego
Wartość odżywcza w przeliczeniu na 100 g produktu
Wartość energetyczna 690 kJ/165 kcal
tłuszcz 8,7g
w tym
kwasy tłuszczowe nasycone 3,8g
węglowodany 0,6g
w tym
cukry <0,5g
białko 21,0g
sól 1,9g
Alergeny: Ze względu na to, że w naszej masarni używane są produkty takie jak: GLUTEN, SOJA, SELER, produkt ten może zawierać ich śladowe ilości.