Szynka staropolska jej podróż na Wasz stół zaczyna się od starannego peklowania, w naszej autorskiej solance. Mieszanka przypraw pozwala jej przesiąknąć niepowtarzalnym aromatem podczas kilku dni leżakowania w chłodni. Wyróżnia ją delikatny smak i jest bardziej soczysta .
(+/- 700g )
Warunki przechowywania: Produkty sprzedajemy w opakowaniu próżniowym. Wędliny domowe należy przechowywać w warunkach chłodniczych, temperaturze: 2 – 7 st. C.
Po otwarciu spożyć w ciągu 48godzin.
Proces produkcji odbywa się z wykorzystaniem rzemieślniczych metod. Ze względu na to, że każdy kawałek mięsa jest inny, każda naturalna osłonka ma różną grubość,
nie ma możliwości wytworzenia dwóch identycznych produktów. Właśnie dlatego nasze wędliny domowe mogą być w rzeczywistości lżejsze lub cięższe (+/- 10%).
Wygląd produktów: Przedstawione na zdjęciach produkty mają charakter poglądowy. Ze względu na to, że nasze wyroby produkujemy jak domowe wędliny, produkty nigdy nie wyglądają tak samo.
Producent: Zakład Przetwórstwa Mięsnego Tomaszny s.c. 44-300 Wodzisław Śl. ul.Ks. Konstancji 16
SKŁAD : mięso wieprzowe z szynki, sól, przyprawy, stabilizator: trifosforany, , przeciwutleniacz: askorbinian sodu, aromaty(SOJA), ekstrakty przypraw, hydrolizat białka SOJOWEGO, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, rybonukleotydy disodowe, aromat dymu wędzarniczego, stabilizator: kwas cytrynowy, substancja konserwująca: azotyn sodu.
100g produktu otrzymano ze 112g mięsa wieprzowego.
Wartość energetyczna 719 kJ/172 kcal
tłuszcz 9,0 g
w tym
kwasy tłuszczowe nasycone 3,8 g
węglowodany 1,2g
w tym
cukry <0,5g
białko 22,0g
sól 2,4g
Alergeny: Ze względu na to, że w naszej masarni używane są produkty takie jak: GLUTEN, SOJA, SELER, produkt ten może zawierać ich śladowe ilości.