Salami EXTRA to wyjątkowo trwała, dojrzewająca kiełbasa o marmurkowej strukturze, z dodatkiem pieprzu, gorczycy, ziela angielskiego i gałki muszkatołowej oraz całych ziaren pieprzu zielonego.
waga : (0,30 kg)
Warunki przechowywania: Produkty sprzedajemy w opakowaniu próżniowym. Wędliny domowe należy przechowywać w warunkach chłodniczych, temperaturze: 2 – 7 st. C.
Proces produkcji odbywa się z wykorzystaniem rzemieślniczych metod. Ze względu na to, że każdy kawałek mięsa jest inny, każda naturalna osłonka ma różną grubość,
nie ma możliwości wytworzenia dwóch identycznych produktów.
Właśnie dlatego nasze wędliny domowe mogą być w rzeczywistości lżejsze lub cięższe (+/- 10%).
Wygląd produktów: Przedstawione na zdjęciach produkty mają charakter poglądowy. Ze względu na to, że nasze wyroby produkujemy jak domowe wędliny, produkty nigdy nie wyglądają tak samo.
Producent: Zakład Przetwórstwa Mięsnego Tomaszny s.c. 44-300 Wodzisław Śl. ul.Ks. Konstancji 16
SKŁAD : mięso wołowe, mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, przyprawy, regulator kwasowości: lakton kwasu glukonowego, LAKTOZA, przyprawy, wzmacniacz smaku: : glutaminian monosodowy, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, glukoza, stabilizator: sole sodowe, potasowe i wapniowe kwasów tłuszczowych, hemoglobina wieprzowa, barwnik: koszenila, substancja konserwująca: azotyn sodu.
100g produktu otrzymano z 96g mięsa wołowego i 88g mięsa wieprzowego.
Wartość energetyczna 1908 kJ/459 kcal
tłuszcz 36,0 g
w tym
kwasy tłuszczowe nasycone 13,0 g
węglowodany 1,0g
w tym
cukry <0,5g
białko 33,0g
sól 6,0g
Alergeny: Ze względu na to, że w naszej masarni używane są produkty takie jak: GLUTEN, SOJA, SELER, produkt ten może zawierać ich śladowe ilości.