Nasz salceson to połączenie odpowiednio przygotowanych podrobów wieprzowych oraz idealnie dobranej mieszanki przypraw.
Warunki przechowywania: Produkty sprzedajemy w opakowaniu próżniowym. Wędliny domowe należy przechowywać w warunkach chłodniczych, temperaturze: 2 – 7 st. C.
Po otwarciu spożyć w ciągu 48godzin.
Proces produkcji odbywa się z wykorzystaniem rzemieślniczych metod. Ze względu na to, że każdy kawałek mięsa jest inny, każda naturalna osłonka ma różną grubość,
nie ma możliwości wytworzenia dwóch identycznych produktów.
Właśnie dlatego nasze wędliny domowe mogą być w rzeczywistości lżejsze lub cięższe (+/- 10%).
Wygląd produktów: Przedstawione na zdjęciach produkty mają charakter poglądowy. Ze względu na to, że nasze wyroby produkujemy jak domowe wędliny, produkty nigdy nie wyglądają tak samo.
Producent: Zakład Przetwórstwa Mięsnego Tomaszny s.c. 44-300 Wodzisław Śl. ul.Ks. Konstancji 16
Skład: mięso wieprzowe 55%, woda, ozory wieprzowe 11%, serca wieprzowe 11%, skórki wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, przyprawy, substancja konserwująca: azotyn sodu.
Wartość odżywcza w przeliczeniu na 100 g produktu
Wartość energetyczna 744 kJ/179 kcal
tłuszcz 14,0g ,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,8g ;
węglowodany <0,5 g , w tym cukry <0,5g ;
białko 14,0 g ; sól 1,7 g.
Alergeny: Ze względu na to, że w naszej masarni używane są produkty takie jak: GLUTEN, SOJA, SELER, produkt ten może zawierać ich śladowe ilości.