Wyroby dziadka Antoniego są przygotowywane według tej starej receptury i ręcznie nacierane odpowiednio dobranymi przyprawami. Są też, podobnie jak przed laty, obracane co 2-3 dni, Po dwóch tygodniach leżakowania w odpowiednich warunkach poddawane są powolnemu wędzeniu a następnie trafia jeszcze na 7 dni do komory dojrzewającej.
waga : (+/-1.00 kg)
Warunki przechowywania: Produkty sprzedajemy w opakowaniu próżniowym. Wędliny domowe należy przechowywać w warunkach chłodniczych, temperaturze: 2 – 7 st. C.
Po otwarciu spożyć w ciągu 48godzin.
Proces produkcji odbywa się z wykorzystaniem rzemieślniczych metod. Ze względu na to, że każdy kawałek mięsa jest inny, każda naturalna osłonka ma różną grubość,
nie ma możliwości wytworzenia dwóch identycznych produktów.
Właśnie dlatego nasze wędliny domowe mogą być w rzeczywistości lżejsze lub cięższe (+/- 10%).
Wygląd produktów: Przedstawione na zdjęciach produkty mają charakter poglądowy. Ze względu na to, że nasze wyroby produkujemy jak domowe wędliny, produkty nigdy nie wyglądają tak samo.
Producent: Zakład Przetwórstwa Mięsnego Tomaszny s.c. 44-300 Wodzisław Śl. ul.Ks. Konstancji 16
SKŁAD : schab wieprzowy, przyprawy, maltodekstryna, dekstroza, wzmacniacz smaku: glutaminian sodu, aromat, przeciwutleniacz: askrobinian sodu, kultury bakterii, zioła, substancja konserwująca: azotyn sodu.
100g produktu otrzymano ze 131g schabu wieprzowego.
Wartość odżywcza w przeliczeniu na 100 g produktu
Wartość energetyczna 838 kJ/200 kcal
tłuszcz 8,5g
w tym
kwasy tłuszczowe nasycone 3,6g
węglowodany 1,9g
w tym
cukry 0,9g
białko 29,0g
sól 4,8g
Alergeny: Ze względu na to, że w naszej masarni używane są produkty takie jak: GLUTEN, SOJA, SELER, produkt ten może zawierać ich śladowe ilości.