OPIS : Parówki śląskie to parówki z mięsa wieprzowego i wołowego. To pyszne, delikatne parówki, które świetnie sprawdzają się na śniadanie i na hot-dogi .
Warunki przechowywania: Produkty sprzedajemy w opakowaniu próżniowym. Wędliny domowe należy przechowywać w warunkach chłodniczych, temperaturze: 2 – 7 st. C.
Po otwarciu spożyć w ciągu 48godzin.
Proces produkcji odbywa się z wykorzystaniem rzemieślniczych metod. Ze względu na to, że każdy kawałek mięsa jest inny, każda naturalna osłonka ma różną grubość,
nie ma możliwości wytworzenia dwóch identycznych produktów. Właśnie dlatego nasze wędliny domowe mogą być w rzeczywistości lżejsze lub cięższe (+/- 10%).
Wygląd produktów: Przedstawione na zdjęciach produkty mają charakter poglądowy. Ze względu na to, że nasze wyroby produkujemy jak domowe wędliny, produkty nigdy nie wyglądają tak samo.
Producent: Zakład Przetwórstwa Mięsnego Tomaszny s.c. 44-300 Wodzisław Śl. ul.Ks. Konstancji 16
Skład: mięso wieprzowe 46%, mięso wołowe 25%, woda, tłuszcz wieprzowy, sól, białko SOJOWE, białko kolagenowe wieprzowe, stabilizator: trifosforany, difosforany, polifosforany, glukoza, sól, hydrolizat białka kukurydzianego i rzepakowego, przyprawy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, askorbinian sodu, izoaskorbinian sodu, ekstrakt rozmarynu, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, rybonukleotydy disodowe, hemoglobina wieprzowa, aromaty i ekstrakty przypraw naturalnych, regulator kwasowości: kwas octowy, aromaty(SELER), substancja konserwująca: azotyn sodu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna 1058 kJ/256 kcal
tłuszcz 23,0 g
w tym
kwasy tłuszczowe nasycone 9,1 g
węglowodany <0,5 g
w tym
cukry <0,5 g
białko 12,0 g
sól 2,0 g
Alergeny: Ze względu na to, że w naszej masarni używane są produkty takie jak: GLUTEN, SOJA, SELER, produkt ten może zawierać ich śladowe ilości.