Krupniok to kaszanka po Śląsku. Krupniok przygotowany na bazie kaszy jęczmiennej. Wędlina podrobowa, wieprzowa, parzona z dodatkiem przypraw naturalnych. Produkt doskonale nadaje się do pieczenia i grillowania .
Warunki przechowywania: Produkty sprzedajemy w opakowaniu próżniowym. Wędliny domowe należy przechowywać w warunkach chłodniczych, temperaturze: 2 – 7 st. C.
Po otwarciu spożyć w ciągu 48godzin.
Proces produkcji odbywa się z wykorzystaniem rzemieślniczych metod. Ze względu na to, że każdy kawałek mięsa jest inny, każda naturalna osłonka ma różną grubość,
nie ma możliwości wytworzenia dwóch identycznych produktów.
Właśnie dlatego nasze wędliny domowe mogą być w rzeczywistości lżejsze lub cięższe (+/- 10%).
Wygląd produktów: Przedstawione na zdjęciach produkty mają charakter poglądowy. Ze względu na to, że nasze wyroby produkujemy jak domowe wędliny, produkty nigdy nie wyglądają tak samo.
Producent: Zakład Przetwórstwa Mięsnego Tomaszny s.c. 44-300 Wodzisław Śl. ul.Ks. Konstancji 16
Skład: mięso z głów wieprzowych 46%, woda 29%, KASZA JĘCZMIENNA(GLUTEN) 23%, tłuszcz wieprzowy, przyprawy naturalne, sól, krew spożywcza wieprzowa, cebula .
Wartość odżywcza w przeliczeniu na 100 g produktu
pakowany vac po (+/- 0,4kg)
Wartość energetyczna 945 kJ/227 kcal
tłuszcz 14,0g ,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,6g ;
węglowodany 17,0 g , w tym cukry <0,5g ;
białko 8,6 g ; sól 0,1 g.
Alergeny: Ze względu na to, że w naszej masarni używane są produkty takie jak: GLUTEN, SOJA, SELER, produkt ten może zawierać ich śladowe ilości.
Klient: Ro...ki, data zakupu 13-05-2024 10:27
Klient: Łu...ki, data zakupu 29-04-2024 08:08
Klient: Ma...óz, data zakupu 23-04-2024 23:01
Klient: PA...AN, data zakupu 23-04-2024 14:22