Nasza Kiełbasa Wiejska produkowana jest od lat z największą starannością. Dzięki tradycyjnemu wędzeniu drewnem olchowo – bukowym, zachwyca aromatem i smakiem. Do produkcji wykorzystywane jest mięso wieprzowe i wołowe. 100 g kiełbasy, wytworzone jest ze 119 g surowego mięsa wieprzowego i 13g surowego mięsa wołowego. To po prostu dobra kiełbasa.
pakowane vac (0,50 kg)
Warunki przechowywania: Produkty sprzedajemy w opakowaniu próżniowym. Wędliny domowe należy przechowywać w warunkach chłodniczych, temperaturze: 2 – 7 st. C.
Po otwarciu spożyć w ciągu 48godzin.
Proces produkcji odbywa się z wykorzystaniem rzemieślniczych metod. Ze względu na to, że każdy kawałek mięsa jest inny, każda naturalna osłonka ma różną grubość,
nie ma możliwości wytworzenia dwóch identycznych produktów.
Właśnie dlatego nasze wędliny domowe mogą być w rzeczywistości lżejsze lub cięższe (+/- 10%).
Wygląd produktów: Przedstawione na zdjęciach produkty mają charakter poglądowy. Ze względu na to, że nasze wyroby produkujemy jak domowe wędliny, produkty nigdy nie wyglądają tak samo.
Producent: Zakład Przetwórstwa Mięsnego Tomaszny s.c. 44-300 Wodzisław Śl. ul.Ks. Konstancji 16
Skład: mięso wieprzowe , mięso wołowe, tłuszcz wieprzowy, sól, przyprawy , aromaty, substancja konserwująca: azotyn sodu.
Produkt może zawierać: soję, mleko(łącznie z laktozą), seler, gorczycę, zboża zawierające gluten.
100g produktu otrzymano ze 119g mięsa wieprzowego i 13g mięsa wołowego.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna 1583 kJ/382 kcal
tłuszcz 33,0 g
w tym
kwasy tłuszczowe nasycone 14,0 g
węglowodany 0,8 g
w tym
cukry <0,5 g
białko 21,0 g
sól 0,5 g
Alergeny: Ze względu na to, że w naszej masarni używane są produkty takie jak: GLUTEN, SOJA, SELER, produkt ten może zawierać ich śladowe ilości.