Wędziuk spod lady to wędlina tradycyjnia grubo mielona wieprzowina, z dodatkiem pieprzu. Charakteru nadaje jej długie wędzenie i suszenie. To trwała wędlina, która wraz z leżakowaniem nabiera jeszcze lepszego smaku i aromatu,jej nazwa spod lady nawiązuje do ciekawej historii rzemieślniczej rodziny.
Warunki przechowywania: Produkty sprzedajemy w opakowaniu próżniowym. Wędliny domowe należy przechowywać w warunkach chłodniczych, temperaturze: 2 – 7 st. C.
Po otwarciu spożyć w ciągu 48godzin.
Proces produkcji odbywa się z wykorzystaniem rzemieślniczych metod. Ze względu na to, że każdy kawałek mięsa jest inny, każda naturalna osłonka ma różną grubość,
nie ma możliwości wytworzenia dwóch identycznych produktów.
Właśnie dlatego nasze wędliny domowe mogą być w rzeczywistości lżejsze lub cięższe (+/- 10%).
Wygląd produktów: Przedstawione na zdjęciach produkty mają charakter poglądowy. Ze względu na to, że nasze wyroby produkujemy jak domowe wędliny, produkty nigdy nie wyglądają tak samo.
Producent: Zakład Przetwórstwa Mięsnego Tomaszny s.c. 44-300 Wodzisław Śl. ul.Ks. Konstancji 16
SKŁAD : mięso wieprzowe, sól, skrobia ziemniaczana, przyprawy, ekstrakty przypraw, hydrolizat białka roślinnego ( z rzepaku), substancja konserwująca azotyn sodu
Do wyprodukowania 100 g produktu użyto 109 g mięsa wieprzowego
Wartość odżywcza w przeliczeniu na 100 g produktu
Wartość energetyczna 812 kJ/194 kcal
tłuszcz 11,0g
w tym
kwasy tłuszczowe nasycone 4,4g
węglowodany 2,0g
w tym
cukry <0,5g
białko 21,0g
sól 2,0g
Alergeny: Ze względu na to, że w naszej masarni używane są produkty takie jak: GLUTEN, SOJA, SELER, produkt ten może zawierać ich śladowe ilości.